Anna konyhája

Krumplis Lángos

 dsc04811.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 db közepes, héjában főtt, áttört burgonya,
  2. 2 dkg éesztő,
  3. 1 kk cukor,
  4. 50 dkg liszt,
  5. só,
  6. a burgonya főzőleve,
  7. olaj a sütéshez

Feltéthez:

  1. tejföl,
  2. áttört fokhagyma,
  3. reszelt sajt,

Elkészítése:

A megtisztított, felszeletelt burgonyát sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, és a főzővizét félreteszem. A leszűrt burgonyát áttöröm, langyosra hűtöm.

A kelesztőtálba teszem a lisztet, az áttört burgonyát, és a sót. Összekeverem, majd a közepébe mélyedést készítek, ebbe morzsolom az élesztőt, amit megszórok egy teáskanál cukorral. Egy kevés, langyos főzővízzel elkeverem, és felfuttatom az élesztőt. A maradék langyos vízzel a kenyértésztánál egy kicsit lágyabb tésztát dagasztok. Letakarom, és 30-40 percet kelesztem.

Ha megkelt, lisztezett deszkára kiborítom, annyi részre osztom, ahány és amekkora lángosokat szeretnék sütni. Mindegyik darabot cipó formára gömbölyítem, liszttel meghintem, és ruhával letakarva, még 10-15 percet pihentetem.

Közvetlenül a sütés előtt a cipókat kézbe veszem, és körbe-körbe haladva lángos formára nyújtogatom. A szélénél vastagabbra hagyom, a közepét viszont egészen vékonyra nyújtom. Forró, bő olajban mindkét oldalát pirosra sütöm, majd papírtörlőn lecsöpögtetem.

Fokhagymás tejföllel bekenem a tetejét, és reszelt sajtot szórok rá.

dsc04808.JPG

dsc04809.JPG

dsc04810.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!