Klasszikus töltött dagadó

 

 

Hozzávalók:

  1. 1 kg dagadó,
  2. 4-5 db szikkadt zsemle,
  3. 2 tojás,
  4. 4-5 db főtt tojás,
  5. só,
  6. bors, 
  7. majoránna,
  8. 1 fej vöröshagyma,
  9. 3 gerezd fokhagyma,
  10. 1 csokor aprított petrezselyem,
  11. 1 csokor aprított snidling,
  12. 1 db apró kockákra vágott kápia paprika,
  13. zsír,
  14. 1 dl száraz fehér bor,

Elkészítése:

A dagadót éles késsel felszúrom, és a hártyák mentén kézzel az üregeket kitágítom. megsózom, borsozom, áttört fokhagymával alaposa bedörzsölöm. 

A zsemléket 4 darabba vágtam, és vízben megáztatom, majd alaposan kinyomkodom..

A felaprított vöröshagymát 1 ek zsírban megpárolom, sózom, majd hozzákeverem a kézzel kifacsart, szétmorzsolt,  zsemléket, a petrezselyem levelet, a majoránnát, majd a felaprított főtt tojásokat. A tűzről leveszem, és az egészet összefogatom a nyers tojásokkal. Végül összekeverem az apró kockára vágott kápiával.

A dagadóba töltöm a kész tölteléket, majd a nyílást hústűvel összetűzöm. Egy tűzálló fedeles tálat kizsírozok, és a töltött dagadót belehelyezem. Száraz fehér bort öntök alá, a tálat lefedem, és 170-160 °C-on, kb 1 órát sütöm, majd a tetejét leveszem, és megpirítom. Lezárom a sütőt, és kb 20 percet pihentetem a sütőbe

Címkék: ,
Tovább a blogra »