Hozzávalók:
- 1 kg dagadó,
- 4-5 db szikkadt zsemle,
- 2 tojás,
- 4-5 db főtt tojás,
- só,
- bors,
- majoránna,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor aprított petrezselyem,
- 1 csokor aprított snidling,
- 1 db apró kockákra vágott kápia paprika,
- zsír,
- 1 dl száraz fehér bor,
Elkészítése:
A dagadót éles késsel felszúrom, és a hártyák mentén kézzel az üregeket kitágítom. megsózom, borsozom, áttört fokhagymával alaposa bedörzsölöm.
A zsemléket 4 darabba vágtam, és vízben megáztatom, majd alaposan kinyomkodom..
A felaprított vöröshagymát 1 ek zsírban megpárolom, sózom, majd hozzákeverem a kézzel kifacsart, szétmorzsolt, zsemléket, a petrezselyem levelet, a majoránnát, majd a felaprított főtt tojásokat. A tűzről leveszem, és az egészet összefogatom a nyers tojásokkal. Végül összekeverem az apró kockára vágott kápiával.
A dagadóba töltöm a kész tölteléket, majd a nyílást hústűvel összetűzöm. Egy tűzálló fedeles tálat kizsírozok, és a töltött dagadót belehelyezem. Száraz fehér bort öntök alá, a tálat lefedem, és 170-160 °C-on, kb 1 órát sütöm, majd a tetejét leveszem, és megpirítom. Lezárom a sütőt, és kb 20 percet pihentetem a sütőbe
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: