Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb,
- só,
- bors,
- 1 ek őrölt pirospaprika,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3 db paradicsom,
- 3 db piros húsú paprika,
- száraz fehérbor,
- mangalica zsír,
- 50 dkg csiperke,
Elkészítése:
Az alaposan megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágom, megsózom, majd kevés zsíron mindkét oldalán elősütöm 2-2 perc alatt. Kiszedem, és félreteszem.
A gombát megtisztítom, a kalapját leveszem,vékony csíkokra vágom, a tönkjét félreteszem, és lefagyasztom. ( gomba krémleveshez felhasználom. ) Kevés zsíron a gombát megpárolom, sózom, borsozom, majd zsírjára sütöm. Félre teszem.
A visszamaradt zsiradékban megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Megborsozom, fűszerpaprikával meghintem, majd a csirkecombokat visszateszem. Felöntöm annyi borral, hogy éppen ellepje. Megsózom, és közepes lángon, lefedve addig főzöm, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges az elpárolgott folyadékot pótolom. Amikor a hús megpuhult, kiveszem. A visszamaradt lecsós levet turmixolom, majd a húsokat és a gombát visszateszem, és óvatosan összerázom.
Párolt rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: