Anna konyhája

Gombás-lecsós csirkecomb

 dsc04799.JPG

Hozzávalók:

  1. 3 db csirkecomb,
  2. só,
  3. bors,
  4. 1 ek őrölt pirospaprika,
  5. 2 fej vöröshagyma,
  6. 3 db paradicsom,
  7. 3 db piros húsú paprika,
  8. száraz fehérbor,
  9. mangalica zsír,
  10. 50 dkg csiperke,

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágom, megsózom, majd kevés zsíron mindkét oldalán elősütöm 2-2 perc alatt. Kiszedem, és félreteszem.

A gombát megtisztítom, a kalapját leveszem,vékony csíkokra vágom, a tönkjét félreteszem, és lefagyasztom. ( gomba krémleveshez felhasználom. ) Kevés zsíron a gombát megpárolom, sózom, borsozom, majd zsírjára sütöm. Félre teszem.

A visszamaradt zsiradékban megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Megborsozom, fűszerpaprikával meghintem, majd a csirkecombokat visszateszem. Felöntöm annyi borral, hogy éppen ellepje. Megsózom, és közepes lángon, lefedve addig főzöm, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges az elpárolgott folyadékot pótolom. Amikor a hús megpuhult, kiveszem. A visszamaradt lecsós levet turmixolom, majd a húsokat és a gombát visszateszem, és óvatosan összerázom.

Párolt rizzsel tálalom.

dsc04796.JPG

dsc04798.JPG

dsc04800.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!