Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított brokkoli,
- 1 db burgonya,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 ek olaj,
- 1/2 csokor petrezselyemlevél,
- só,
- bors,
- apró kockákra vágott pritamin paprika a díszítéshez,
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom.
A vöröshagymát felaprítom, majd az olajon megpárolom. Rádobom a burgonyát és a brokkolit, fél percig együtt párolom, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Felforralom, és addig főzöm, amíg megpuhulnak. Néhány szép brokkoli rózsát kiemelek, és félreteszem a tálaláshoz. A többit összeturmixolom. Sózom, borsozom, ha sűrűnek találom egy kevés vízzel hígítom, és egyet forralok rajta. Tálaláskor a félretett brokkolirózsákkal, és pirított sonkakockákkal ízesítem és díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: