Anna konyhája

Paradicsomos káposzta főzelék

   

Hozzávalók:

  1. 1 kg savanyított káposzta,
  2. 1 kg oldalas + lapocka vegyesen,
  3. só,
  4. egész bors,
  5. 4-5 babérlevél,
  6. 2-3 db cseresznyepaprika,
  7. 1 ek cukor,
  8. 1 nagyobb fej vöröshagyma,
  9. 1 l házi paradicsomlé,
  10. 1 ek zsír,
  11. 2-3 ek liszt,
  12. 2 ek őrölt pirospaprika,

Elkészítése:

Az oldalast és a lapockát tenyérnyi daraborra szelem, és sós vízben félig előfőzöm. Közben a  habját leszedem.

A húsokat egy tálba kiszedem, a főzőlevet félreteszem, szükség lesz még rá.

A savanyú káposztát tálba teszem, hideg vízzel felengedem, jól kiáztatom, majd lecsöpögtetem, és kinyomkodva egy másik tálba átteszem.

A vöröshagymát felaprítom, és a káposztával együtt egy hőálló cserépedénybe teszem, a hússzeletekkel rétegezve.Közben rétegenként 1-2 babérlevelet, egész borsot, és cseresznyepaprikát dobok rá. A tetejére káposzta kerüljön.

Felöntöm 1 l házi paradicsomlével, ( sűrített paradicsom esetén a főzőlével hígítom ), és annyi főzőlével, hogy a káposztát ellepje.

Lassú tűzön, lefedve felteszem főni. Időnként az edényt körkörösen rázogatva “keverem”. Közben szükség szerint sózom. Ha savanyúnak találom 1 ek cukorral megszórom.

Közben elkészítem a rántást. 1 ek zsírt megolvasztok, 2-3 ek liszttel elkeverve rántást készítek. Őrölt pirospaprikát szórok rá, azonnal elkeverem, majd a káposztáról lemert lével ( vagy a maradék főzőlével ) felöntöm, simára keverem. Ráöntöm a káposztára és összerázogatom, vagy óvatosan alányúlva egy fakanállal elegyítem. Egyet forralok rajta, és már tálalható is.

A káposzta többször melegíthető, sőt egyre finomabb lesz !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!