Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtök,
- 1 db póréhagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg kókuszzsír,
- só,
- bors,
- 4-5 dl húsleveslé vagy víz,
- 1 dl tejszín,
Elkészítése:
A sütőtöknek kiszedem a magját, levágom a héját, és felkockázom.
A póréhagymát és a fokhagymát felaprítom.
Közepes hőfokon a kókuszzsíron megfonnyasztom a hagymákat, majd hozzáadom a sütőtököt, és néhány percig együtt párolom. Felöntöm a húsleveslével ( vagy vízzel ), sózom, borsozom, és lassú tűzön puhára főzöm kb 1/2 óra alatt. A kívánt sűrűség határozza meg, hogy mennyi húsleveslével öntöm fel.
Ha puhára főtt botmixerrel, vagy turmixban pürésítem. Hozzáöntöm a tejszínt.
Bacon szalonnát kisebb darabokra vágok, és forró olajban 1-2 perc alatt megpirítom, majd lapáttal kiemelem, és papírszalvétán leitatom róla a felesleget.
Forrón tálkákba merem a levest, és megszórom a megpirított bacon darabkákkal, és megsütött sütőtök kockákkal !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: