Anna konyhája

A legfinomabb és a legegyszrűbb sütőtök krémleves

 dsc04784.JPG

 Hozzávalók:

  1. 30 dkg sütőtök,
  2. 1 db póréhagyma,
  3. 2 gerezd fokhagyma,
  4. 5 dkg kókuszzsír,
  5. só,
  6. bors,
  7. 4-5 dl húsleveslé vagy víz,
  8. 1 dl tejszín,

Elkészítése:

A sütőtöknek kiszedem a magját, levágom a héját, és felkockázom.

A póréhagymát és a fokhagymát felaprítom.

Közepes hőfokon a kókuszzsíron megfonnyasztom  a hagymákat, majd hozzáadom a sütőtököt, és néhány percig együtt párolom. Felöntöm a húsleveslével ( vagy vízzel ), sózom, borsozom, és lassú tűzön puhára főzöm  kb 1/2 óra alatt.  A kívánt  sűrűség határozza meg, hogy mennyi húsleveslével öntöm fel.

Ha puhára főtt botmixerrel, vagy turmixban pürésítem. Hozzáöntöm a tejszínt.

Bacon szalonnát kisebb darabokra vágok, és forró olajban 1-2 perc alatt megpirítom, majd lapáttal kiemelem, és papírszalvétán leitatom róla a felesleget.

Forrón tálkákba merem a levest, és megszórom a megpirított bacon darabkákkal, és megsütött sütőtök kockákkal !

 dsc04782.JPG

dsc04785.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!