Anna konyhája

Magos – zabos bagett

dsc04703.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  3. 10 dkg zabliszt,
  4. 3 ek zabpehely,
  5. 2 ek zabkorpa,
  6. 2,5 dkg élesztő,
  7. só,
  8. 1 ek méz,
  9. 1-1 ek szezám,. len,-napraforgómag,

Elkészítése:

A magokat egy serpenyőben folyamatos kevergetéssel megpirítom.

A liszteket, a zabkorpát,  a zabpelyhet és a pirított magokat  kelesztőtálba mérem, és kézzel összekeverem. Közepébe kis mélyedést csinálok, és az élesztőt belemorzsolom, a mézet ráfolyatom, majd 2 dl  langyos vízzel összekeverem.Langyos helyen az élesztő pár perc alatt felfut.

Megsózom a kenyértésztát, és annyi langyos vizet adok hozzá, hogy  közepes keménységű tésztát kapjak A robotgép dagasztó karjával feszes, sima tésztát dagasztok. Liszttel beszórom, lefedem, és langyos helyen legalább1 órát kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítom, 3 részre osztom,  gombóccá formázom, és 1 órát letakarva pihenni hagyom.

Kerek lappá sodrom, majd a négy oldalát visszahajtom, és a két sarkától kezdve visszahajtogatom,közben lenyomkodom. Amikor középen összeérnek kicsit összecsipkedem, majd megfordítom, meghengergetem, és a bagettsütőbe teszem. Ruhával letakarva addig pihentetem, amíg a sütő bemelegszik. Majd éles pengével ferde bevágásokat ejtek a felületükön, és a felületüket langyos, sós vízzel bekenem.

A 200 °C-ra előmelegített sütő aljába vizet teszek egy edénybe, majd a bagetteket is beteszem.  20-25 perc alatt piros-ropogósra sütöm. A párologtató tálat félidőben eltávolítom, különben nem sül meg az alja.

 

 

dsc04689.JPG

dsc04691.JPG

dsc04692.JPG

dsc04700.JPG

dsc04701.JPG

dsc04702.JPG

dsc04709.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!