Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 20 dkg durumliszt,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 ek méz,
- 1 ek frissen vágott rozmaring levél,
- 4 gerezd fokhagyma,
- langyos víz,
Elkészítése:
A liszteket a kelesztőtálba kimérem, az összevágott rozmaring levelet és az áttört fokhagymát hozzákeverem.
Közepébe mélyedést csinálok. Belemorzsolom az élesztőt és rácsorgatom a mézet. Kb 2 dl langyos vízzel összekeverem, ruhával letakarom, és langyos helyen felfuttatom az élesztőt.
Ha felfutott az élesztő, annyi langyos vizet öntök még hozzá több lépésben, hogy közepes keménységű tésztát kapjak .
A robotgép dagasztó karjával sima, hólyagos, rugalmas tésztát dagasztok. A kelesztő tálat lefedem, és szoba hőmérsékleten 1 órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítom, kerekre formázom, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. Kézzel ellapítom, letakarom, és addig pihentetem, amíg a sütő bemelegszik.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A tésztát vízzel lespriccelem, és a forró sütőbe helyezem. 20 -25 perc alatt pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: