Hozzávalók:
- kb 60-80 dkg pulykacomb,
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 1 tojásárgája,
- 1 csokor petrezselyem,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só, liszt + tojás + morzsa a panírozáshoz,
- olaj a sütéshez,
A körethez:
- 20 dkg mexikói vegyes zöldség ( borsó, zöldbab, kukorica, piros húsú paprika, sárgarépa ),
- 1,5 dl kuszkusz,
- só,
- 1 ek olaj
Elkészítése:
4 nagy szeletet vágok a pulykacombból, alaposan kiklopfolom, majd sózom.
A puha vajat összekeverem a reszelt sajttal, és a felaprított petrezselyem levéllel. Hozzáadom a tojássárgáját, és sóval, áttört fokhagymával ízesítem.
A hússzeletek egyik felére 1-1 evőkanálnyit teszek a puha masszából, majd ráhajtom a másik felét. A kis csomagokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül prézlibe forgatom. Kézzel alaposa összenyomom, hogy mindenhol tökéletesen záródjanak a kis batyuk.
Egy sütőedénybe 1/2 cm magasságan, 200 °C-on, olajat forrósítok. Belerakom a töltött hússzeleteket, és egyszer megforgatva mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem, és a felesleges olajat leszívatom.
Amíg sül a hús, elkészítem a köretet : Az apróra vágott zöldségeket annyi vízben teszem fel főni,ami éppen ellepi. Fél keményre főzöm, majd leszűröm. A leszűrt főzőlevet félreteszem. A zöldségekhez hozzákeverem a kuszkuszt, majd 3 dl főzőlével felöntöm. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és lefedve hagyom megdagadni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: