Anna konyhája

Sajtos krémmel töltött pulykacomb rántva

 dsc04741.JPG

Hozzávalók:

  1. kb 60-80 dkg  pulykacomb,
  2. 10 dkg vaj,
  3. 10 dkg reszelt sajt,
  4. 1 tojásárgája,
  5. 1 csokor petrezselyem,
  6. 4 gerezd fokhagyma,
  7. só, liszt + tojás + morzsa a panírozáshoz,
  8. olaj a sütéshez,

A körethez:

  1. 20 dkg mexikói vegyes zöldség ( borsó, zöldbab, kukorica, piros húsú paprika, sárgarépa ),
  2. 1,5 dl kuszkusz,
  3. só,
  4. 1 ek olaj

Elkészítése:

4 nagy szeletet vágok a pulykacombból, alaposan kiklopfolom, majd sózom.

A puha vajat összekeverem a reszelt sajttal, és a felaprított petrezselyem levéllel. Hozzáadom a tojássárgáját, és sóval, áttört fokhagymával ízesítem.

A hússzeletek egyik felére 1-1 evőkanálnyit teszek a puha masszából, majd ráhajtom a másik felét. A kis csomagokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül prézlibe forgatom. Kézzel alaposa összenyomom, hogy mindenhol tökéletesen záródjanak a kis batyuk.

Egy sütőedénybe 1/2 cm magasságan, 200 °C-on, olajat forrósítok. Belerakom a töltött hússzeleteket, és egyszer megforgatva mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Papírszalvétára szedem, és a felesleges olajat leszívatom.

Amíg sül a hús, elkészítem a köretet : Az apróra vágott zöldségeket annyi vízben teszem fel főni,ami éppen ellepi. Fél keményre főzöm, majd leszűröm. A leszűrt főzőlevet félreteszem. A zöldségekhez hozzákeverem a kuszkuszt, majd  3 dl főzőlével  felöntöm. Felforralom, majd leveszem a tűzről, és lefedve hagyom megdagadni.

dsc04743.JPG

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!