Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymát felaprítom.
Az olajon felolvasztom a vajat, és beleteszem a vöröshagymát, Megsózom, majd lassú tűzön kevergetve, 20-25 percig párolom, karamellizálom. Megszórom 1 ek liszttel, pár percig pirítom, majd felöntöm a száraz fehér borral. Beledobom a kakukkfű ágat, és pár percig főzöm, hogy az alkohol elpárologjon. A kakukkfű erős fűszer, elég egy kisebb hajtás belőle, sőt el is lehet hagyni.
Öntök hozzá az alapléből, majd botmixerrel enyhén pépesítem.
Attól függően hogy mennyi levest szeretnék készíteni, felöntöm az alaplével. Sóval, borssal ízesítem. Kb 15-20 percig lefedve, csendes forrásban hagyom.
Közben elkészítem a levesbetétet. A kifliket 1 cm vékony szeletekre vágom. Megszórom reszelt sajttal vagy a felszeletelt sajtból kifli méretű négyzeteket teszek a tetejükre, majd a grill alatt ráolvasztom.
A hagymalevest mindig forrón tálalom, és a tetejére teszem a kiflikarikákat. Alulról megszívja magát a levessel, de a teteje finom, ropogós – sajtos marad.