Anna konyhája

Pácolt, sörben sült csülök

 dsc04634_1.JPG

Hozzávalók:

  1. 3 kicsontozott csülök,

A páchoz:

  1. literenként kb 10 dkg só,
  2. egész bors,
  3. 5-6 db babérlevél,
  4. 1 fej fokhagyma,
  5. 4 nagy fej vöröshagyma,
  6. 1 csokor zeller levél,
  7. 1 ek őrölt köménymag,
  8. 3 csípős zöld paprika,

A sütéshez:

  1. 2 ek méz,
  2. 1 üveg barna sör,
  3. 3 ek mustár,
  4. mangalicazsír,

Elkészítése:

A csülköt kicsontoztattam, majd a bőrét hosszában éles késsel bevagdostam.

Elkészítettem a páclevet. A csülköt egy fedeles tűzálló edénybe teszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy a csülköt éppen ellepje, majd a csülköt kiemelem belőle.

A vizet a csülök nélkül felteszem forrni a megtisztított, felszeletelt vöröshagymával, a fokhagymával, a zellerlevéllel, a csípős zöld paprikával, majd az egészet ízesítem sóval, borssal, babérlevéllel, és a köménymaggal. Ezt a fűszeres levet felforralom, és kb 15-20 percig lefedve lassú tűzön főzöm, majd hagyom kihűlni. Ebbe a páclébe teszem a csülköt, és legalább 1 napig hűvös helyen pácolom.

Egy nagyobb fedeles cserépedény aljába mangalica zsírt kenek, majd a csülköt a pácléből kiemelve a cseréptálba helyezem.

A sört összekeverem a mustárral és a mézzel, majd ezzel a lével a csülköt megöntözöm. A tálat lefedem, és 160 °C-on 2-2,5 órán keresztül puha-omlósra sütöm. Sütés közben a sörös lével többször meglocsolom. Amikor a csülök megpuhult, leveszem a tál tetejét, és a sörös lével locsolgatva piros-ropogósra sütöm.

A pirosra sült csülköt fatálon hagyom kb 20 percet pihenni, majd éles késsel szeletelem. Zsírban sült, ropogós burgonyával tálalom.

dsc04636_1.JPG

 

 
 

 
 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!