Tojással és sajttal töltött rántott gomba

Hozzávalók:

  1. 12 db szép csiperkegomba,
  2. 5 db főtt tojás,
  3. 4 dkg vaj,
  4. 2 db zsemle,
  5. só,
  6. bors,
  7. 1 csokor finomra aprított metélőhagyma,
  8. 10 dkg reszelt sajt,
  9. liszt,
  10. 1 db tojás,
  11. zsemlemorzsa,

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított gombák szárát levágom, és felaprítom. A felkockázott vöröshagymával együtt a vajban megpárolom.Hozzáadom az előzőleg megáztatott, és jól kifacsart zsemlét, a fűszereket, a reszelt sajtot, végül az apróra kockázott főtt tojást. A gombakalapokat a töltelékkel kitöltöm, majd kívülről enyhén besózom.

Lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatom, majd forró, bő olajban aranybarnára sütöm. Papírszalvétán a felesleges olajat lecsöpögtetem, majd a tálalótálra átrakom.

Kurkumás párolt rizzsel és tartármártással kínálom.

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »