Anna konyhája

Sonkával töltött gomba

dsc03506_2.JPG
 

Hozzávalók:

  1. 12 szép gomba,
  2. 4 dkg vaj,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 1 zsemle,
  5. 11 dkg darált füstölt sonka,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 csokor finora vágott petrezselyem,
  9. 10 dkg reszelt sajt,
  10. 1 tojás,
  11.  liszt
  12. kukoricapehely durvára darálva,
  13. olaj a sütéshez,

Elkészítése:

Alapos tisztítás után levágom a gombák szárát, felaprítom, majd vajban, az apróra vágott vöröshagymával megpárolom. Hozzáadom a fűszereket, a sonkát, az előzőleg beáztatott, és jól kinyomkodott zsemlét, és a reszelt sajtot. Összefogatom a tojással, és elkeverem. A gombakalapokba annyi tölteléket tömök, hogy teljesen kitöltse az üreget.

Kívülről enyhén megsóom a gombákat, majd lisztbe, tojásba, és kukoricapehelybe forgatva bő, forró olajban aranybarnára sütöm. papírszalvétára kiszedve leitatom a felesleges olajat, majd a tálalótálra rakom őket.

Petrezselymes párolt rizzsel és tartármártással kínáltam.

 

dsc03496_masolata_2.JPG

dsc03498_masolata_1.JPG

dsc03500_2.JPG

dsc03502.JPG

dsc03503_1.JPG

dsc03504_3.JPG

dsc03505_2.JPG

dsc03508_2.JPG

dsc03507_2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!