Körtés-túrós pite
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 2 dkg eritrit steviával vagy 6 dkg cukor,
- 15 dkg vaj,
- 1 db tojás,
- 1 ek vanília kivonat,
A töltelékhez:
- 4 dkg eritrit steviával vagy 10 dkg cukor,
- 20 dkg túró,
- 1 ek vanília kivonat,
- 1 csom vanília pudingpor,
- 3 dl tej,
- 3-4ek sárgabarack dzsem,
- 5-6 db nem túl érett körte,
- 1 db citrom kifacsart leve,
Elkészítése:
A lisztet, az eritritet összemorzsolom a vajjal, ízesítem a vaníliával, majd a tojással összegyúrom. A hűtőbe teszem fél órára, majd kb 34 cm-es átmérőjű kerek lapot sodrok. Egy kivajazott, kb 28 cm-es átmérőjű piteformát kibélelek vele úgy, hogy 2-3 cm-es pereme legyen.
Elkészítem a pudingot 3 dl tejből, 8 dkg eritritből, és a pudingporból. Amikor kihűlt hozzákeverem az áttört túrót.Ezt a túrókrémet egyenletesen rásimítom a tésztára, majd rákenem a sárgabarackdzsemet.
A körték magházát kivágom, héját levágom, és citromlébe teszem, majd vékonyan felszeletelem. Rárakom a pite tetejére és meglocsolom a maradék citromlével.
180 °C-ra előmelegített sütőben, kb 30-35 percig sütöm.