Anna konyhája

Körtés-túrós pite

dsc04598_1.JPG
 

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 2 dkg eritrit steviával vagy 6 dkg cukor,
  3. 15 dkg vaj,
  4. 1 db tojás,
  5. 1 ek vanília kivonat,

A töltelékhez:

  1. 4 dkg eritrit steviával vagy 10 dkg cukor,
  2. 20 dkg túró,
  3. 1 ek vanília kivonat,
  4. 1 csom vanília pudingpor,
  5. 3 dl tej,
  6. 3-4ek sárgabarack dzsem,
  7. 5-6 db nem túl érett körte,
  8. 1 db citrom kifacsart leve,

Elkészítése:

A lisztet, az eritritet összemorzsolom a vajjal, ízesítem a vaníliával, majd a tojással összegyúrom. A hűtőbe teszem fél órára, majd kb 34 cm-es átmérőjű kerek lapot sodrok. Egy kivajazott, kb 28 cm-es átmérőjű piteformát kibélelek vele úgy, hogy 2-3 cm-es  pereme legyen.

Elkészítem a pudingot 3 dl tejből, 8 dkg eritritből, és a pudingporból. Amikor kihűlt hozzákeverem az áttört túrót.Ezt a túrókrémet egyenletesen rásimítom a tésztára, majd rákenem a sárgabarackdzsemet.

A körték magházát kivágom, héját levágom, és citromlébe teszem, majd vékonyan felszeletelem. Rárakom a pite tetejére és meglocsolom a maradék citromlével.
180 °C-ra előmelegített sütőben, kb 30-35 percig sütöm.
 
dsc04600_1.JPG
dsc04607_1.JPG
dsc04610_1.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!