Barbecues oldalas ropogósra sült hagymás burgonyával

  

Hozzávalók:

  1. 1,5-2 kg oldalas,
  2. barbecue fűszerkeverék, (lehetőleg házilag összeállítva )
  3. barbecue szósz ( szintén )
  4. olaj

A körethez:

  1. 1 kg burgonya,
  2. 4 fej vöröshagyma,
  3. só,
  4. liszt,
  5. olaj

Elkészítése :

Egy éles késsel alányúlva leszedem a hártyát az oldalasról, majd megmosom, leszárítom.

Vékonyan bekenem olajjal, majd alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát pácolom, a hűtőbe teszem.

Másnap a sütőt előmelegítettem 160 °C-ra. Ezen a hőfokon nagyon lassan, kb 3-4 óra alatt sül meg a hús. Amikor  a grill csipesszel megfogva a hús elválik a csontról, akkor elkészült. Kiveszem a sütőből az oldalast, közben a hőfokot 200 °C-ra állítom.

Az oldalas mindkét oldalát bekenem a barbecue szósszal, és visszateszem a sütőbe.Ezen a hőfokon gyorsan karamellizálódni fog a tetején a barbecue szósz, ezért legjobb nem ott hagyni, könnyen megéghet a hús. Kb 15-20 perc alatt készre sütöm.

Tálalás előtt hagyom 10-15 percet ” pihenni “, majd felszeletelem. 

 A hús sülése közben elkészítem a köretet.

A megtisztított,burgonyát felszeletelem, és sós vízben félig megfőzöm, leszűröm.

A megtisztított hagymát vékonyra szeletelem, majd karikákra szétszedem. Egy tálba lisztet teszek, és a hagymakarikákat beleforgatom.

Egy lapos tepsibe kb 1 cm magasságban olajat forrósítok, majd a burgonya szeleteket piros-ropogósra sütöm. Több részletben sütöm, közben forgatom. A megpirított szeleteket papírtörlőn lecsöpögtetem, majd tálra rakom.

Ugyanehhez az olajhoz öntök még, és ismét felforrósítom.  A lisztet lerázom a hagymakarikákról, és kisebb tételekben ropogósra sütöm. Lapáttal forgatom, és ha aranysárgára sült, papírszalvétára szedem, leszívatom a felesleges olajat, majd a sült burgonya tetejére halmozom.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »