Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítése :
Egy éles késsel alányúlva leszedem a hártyát az oldalasról, majd megmosom, leszárítom.
Vékonyan bekenem olajjal, majd alaposan bedörzsölöm a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát pácolom, a hűtőbe teszem.
Másnap a sütőt előmelegítettem 160 °C-ra. Ezen a hőfokon nagyon lassan, kb 3-4 óra alatt sül meg a hús. Amikor a grill csipesszel megfogva a hús elválik a csontról, akkor elkészült. Kiveszem a sütőből az oldalast, közben a hőfokot 200 °C-ra állítom.
Az oldalas mindkét oldalát bekenem a barbecue szósszal, és visszateszem a sütőbe.Ezen a hőfokon gyorsan karamellizálódni fog a tetején a barbecue szósz, ezért legjobb nem ott hagyni, könnyen megéghet a hús. Kb 15-20 perc alatt készre sütöm.
Tálalás előtt hagyom 10-15 percet ” pihenni “, majd felszeletelem.
A hús sülése közben elkészítem a köretet.
A megtisztított,burgonyát felszeletelem, és sós vízben félig megfőzöm, leszűröm.
A megtisztított hagymát vékonyra szeletelem, majd karikákra szétszedem. Egy tálba lisztet teszek, és a hagymakarikákat beleforgatom.
Egy lapos tepsibe kb 1 cm magasságban olajat forrósítok, majd a burgonya szeleteket piros-ropogósra sütöm. Több részletben sütöm, közben forgatom. A megpirított szeleteket papírtörlőn lecsöpögtetem, majd tálra rakom.
Ugyanehhez az olajhoz öntök még, és ismét felforrósítom. A lisztet lerázom a hagymakarikákról, és kisebb tételekben ropogósra sütöm. Lapáttal forgatom, és ha aranysárgára sült, papírszalvétára szedem, leszívatom a felesleges olajat, majd a sült burgonya tetejére halmozom.