Hozzávalók:
A mártáshoz:
A körethez:
Elkészítése:
A gyümölcsmártással kezdem, hiszen egy napig nem árt a hűtőben alaposan lehűteni.
A dzsemeket a borral felhígítom, majd hozzáadom a konyakot, a citrom átszűrt levét, a mustárt, egy csipet cayenne borsot, és 1 ek Worcestershire szószt. Simára keverem, lefedem, és másnapig a hűtőben teszem.
A húst megmosom, lecsöpögtetem, majd mindkét oldalát meghintem sóval, borssal. Megkenem a zúzott fokhagymával, és egy kevés olajjal. Sonka szerűen feltekerem, megkötözöm, és a zsineg alá rozmaring ágacskákat teszek. Tűzálló fedeles tálba helyezem, majd másnapig a hűtőben érlelem.
Másnap a 200°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig párolom, majd leveszem a tetejét, és ráöntöm a meleg tejet. 180 °C-on addig sütöm, amíg a tej elfő, és a hús aranybarnára pirul. A húst közben többször forgatom.
Sülés után a húst hagyom legalább egy negyed órát pihenni, majd eltávolítom a zsineget, és a húst nem túl vékony an felszeletelem. Előmelegített tálra rendezem, és megöntözöm pecsenyelével.
Gránátalmás bulgurral, és gyümölcsmártással tálalom.
Amíg a hús sül elkészítem a köretet.
Egy bögrényi bulgurt alaposan megmosok. Dupla mennyiségű vizet felforralok, majd a bulgurt beleöntöm, sózom, borsozom. Lassú tűzön kb 2 percig főzöm, majd letakarva a gőzében hagyom puhulni.
Közben vékonyan felkarikázom az újhagymát, és a csípős zöld paprikát. A gránátalma magjait kiverem, és a hagymával, a paprikával együtt a fellazított bulgurhoz keverem.
sütés előtt…
sütés után…