Hozzávalók:
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg zabpehely,
- 5 dkg eritrit steviával,
- 1 egész tojás,
- 1 ek liszt,
- 1 tk sütőpor,
Elkészítése.
A vajat felolvasztom, majd hozzákeverem a zabpelyhet.
A tojást habosra keverem az eritrittel, majd a sütőporos liszttel. Végül hozzáadom a vajas zabpelyhet is.
Egy nagy méretű tepsibe sütőpapírt teszek, és diónyi halmokat rakok egymástól tisztes távolságra, mert terülni fog a keksz sülés közben.
Kanállal kör alakúra igazgatom, ellapítom.
170 °C-os, légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt, szép világos aranybarnára sütöm. A sütőpapírt óvatosan lehúzom a tepsiről, és hagyom hűlni, keményedni. Amikor kihűlt, lapáttal alányúlva tálra rakom a kekszeket. Hűvös helyen tárolva , finom, ropogós marad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: