Anna konyhája

Zabpelyhes svéd keksz

 dsc04538_2.JPG

Hozzávalók:

  1. 10 dkg vaj,
  2. 10 dkg zabpehely,
  3. 5 dkg eritrit steviával,
  4. 1 egész tojás,
  5. 1 ek liszt,
  6. 1 tk sütőpor,

Elkészítése.

A vajat felolvasztom, majd hozzákeverem a zabpelyhet.

A tojást habosra keverem az eritrittel, majd a sütőporos liszttel. Végül hozzáadom a vajas zabpelyhet is.

Egy nagy méretű tepsibe sütőpapírt teszek, és diónyi halmokat rakok egymástól tisztes távolságra, mert terülni fog a keksz sülés közben.

Kanállal kör alakúra igazgatom, ellapítom.

170 °C-os, légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt, szép világos aranybarnára sütöm. A sütőpapírt óvatosan lehúzom a tepsiről, és hagyom hűlni, keményedni.  Amikor kihűlt, lapáttal alányúlva tálra rakom a kekszeket. Hűvös helyen tárolva , finom, ropogós marad.

dsc04539_2.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!