Hozzávalók a raguhoz:
A korongokhoz:
Elkészítése:
A cukkinit és a kicsumázott paprikákat apró kockákra szelem.
A mellfilét szintén feldarabolom, majd a felforrósított olajon megpirítom. Pár perc után ráöntöm a sűrített paradicsomot, majd sózom, fűszerezem. Ha nagyon sűrű a paradicsomlé, hígítom pár kanál vízzel. Kb 10 percig főzöm, majd hozzáadom a cukkinikockákat, és a paprikát. Pár percig főzöm, hogy a cukkini megpuhuljon, de ne főljön szét.
4 dl vizet felforralok, és folyamatos keverés mellett beleöntöm az amarantot. Kb 20-25 percig lassú tűzön, lefedve főzöm, majd félreteszem hűlni.
A felaprított hagymákat pár percig forró olajon párolom, majd fűszerezem a curryvel, elkeverem, és leveszem a tűzről, és lehűtöm.
A currys hagymát az amaranthoz adom, majd sózom, borsozom. Hozzáöntöm a sodrófával összetört kukoricapelyhet, a tojást, és összedolgozom.
Egy serpenyőben felforrósítom az olajat. Kanálnyi halmokat rakok, majd villával korongokká lapítom.
Lassú tűzön, mindkét oldalát piros-ropogósra sütöm. A raguval tálalom.
Ezt a szuper jó receptet Török Eszter : Viszlát, cukor és fehér liszt c. könyvében találtam. Szokás szerint ezen is alakítottam, az eredeti hozzávalókat zárójelben feltüntettem.