Anna konyhája

Cukkinis csirke amarantkorongokkal

 dsc04515.JPG

Hozzávalók a raguhoz:

  1. 30 dkg csirkemell filé,
  2. 2 dl sűrített paradicsom,
  3. só,
  4. 1 tk oreganó,
  5. 1 tk bazsalikom,
  6. 2 ek olaj,
  7. 20 dkg megtisztított, kimagozott cukkini, (vagy felkockázott mangó, ekkor nem kell a paprika sem )
  8. 1-1 db zöld és piros húsú paprika,

A korongokhoz:

  1. 10 dkg amarant,
  2. 1 kis fej vöröshagyma,
  3. 4 gerezd fokhagyma,
  4. só,
  5. bors,
  6. 1 tk curry,
  7. 1 tojássárgája,
  8. 3 dkg morzsolt kukoricapehely ( vagy 3 dkg teljes kiőrlésű tönkölydara ),
  9. olaj,

Elkészítése:

A cukkinit és a kicsumázott  paprikákat apró kockákra szelem.

A mellfilét szintén feldarabolom, majd a felforrósított olajon megpirítom. Pár perc után ráöntöm a sűrített paradicsomot, majd sózom, fűszerezem. Ha nagyon sűrű a paradicsomlé, hígítom pár kanál vízzel. Kb 10  percig főzöm, majd hozzáadom a cukkinikockákat, és a paprikát. Pár percig főzöm, hogy a cukkini megpuhuljon, de ne főljön szét.

4 dl vizet felforralok, és folyamatos keverés mellett beleöntöm az amarantot. Kb 20-25 percig lassú tűzön, lefedve  főzöm, majd félreteszem hűlni.

A felaprított hagymákat pár percig forró olajon párolom, majd fűszerezem a curryvel, elkeverem, és leveszem a tűzről, és lehűtöm.

A currys hagymát az amaranthoz adom, majd sózom, borsozom. Hozzáöntöm a sodrófával összetört kukoricapelyhet, a tojást, és összedolgozom.

Egy serpenyőben felforrósítom az olajat. Kanálnyi halmokat rakok, majd  villával korongokká lapítom.

Lassú tűzön, mindkét oldalát piros-ropogósra sütöm. A raguval tálalom.

dsc04507.JPG

dsc04509.JPG

dsc04513.JPG

Ezt a szuper jó receptet Török Eszter : Viszlát, cukor és fehér liszt  c. könyvében találtam. Szokás szerint ezen is alakítottam, az eredeti hozzávalókat zárójelben feltüntettem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!