Anna konyhája

Töltött – retró keksz

dsc04027.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 csomag Albert keksz,
  2. 1 csom csokoládé pudingpor,
  3. 2 dl tej,
  4. 1 adag feketekávé,
  5. 1 ek holland kakaópor,
  6. 12 dkg vaj,
  7. 10 dkg cukor,

Elkészítése:

A pudingport, a cukrot, és a kakaóport összekeverem. Hozzáöntöm a kávét, és simára keverem, majd felhígítom a tejjel.

Lassú tűzön besűrítem, majd a tűzről levéve hozzákeverem a vajat. Hűtőbe teszem, alaposan áthűtöm, közben gépi habverővel 2x  jó habosra keverem.

A keksz lapokat a krémmel folyamatosan betöltöm, majd az így keletkező keksz-hengert jó szorosan egy fóliába csavarom. Legalább 1 napra a hűtőbe teszem, hogy a kekszlapok megpuhuljanak. Ekkor a fóliából kitekerem, és éles késsel ferdén felszeletelem.

dsc04026.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!