Püspökkenyér

 

Hozzávalók:

  1. 15 dkg cukor,
  2. 3 tojássárgája,
  3. 15 dkg liszt,
  4. 1 csom sütőpor,
  5. 5 dkg margarin,
  6. 15-20 dkg pirított, vagdalt dió, mogyoró, aszalt sárgabarack, meggy, áfonya, 70 %.os  étcsokoládé ….-felaprítva vegyesen,

Elkészítése:

A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig keverem. Hozzáadom a lágy margarint, majd részletekben a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a keverékbe forgatom.

A felaprított olajos magvakat, az aszalt gyümölcsöket és a csokoládét a habhoz hasonló óvatos mozdulatokkal hozzáadom.

Egy közepes méretű őzgerinc formát alaposan kivajazok, liszttel behintem, és a tészta keveréket beleöntöm. Megrázogatom-ütögetem, hogy egyenletesen szétterüljön, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm. Amikor barnulni kezd a teteje tűpróbával ellenőrzöm a sülést. Ha szükséges a tetejére sütőpapírt borítok.

A sütőformában hagyom kihűlni, majd kiborítom. Porcukorral vékonyan behintem, szeletelem.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »