Hozzávalók:
- 15 dkg cukor,
- 3 tojássárgája,
- 15 dkg liszt,
- 1 csom sütőpor,
- 5 dkg margarin,
- 15-20 dkg pirított, vagdalt dió, mogyoró, aszalt sárgabarack, meggy, áfonya, 70 %.os étcsokoládé ….-felaprítva vegyesen,
Elkészítése:
A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig keverem. Hozzáadom a lágy margarint, majd részletekben a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a keverékbe forgatom.
A felaprított olajos magvakat, az aszalt gyümölcsöket és a csokoládét a habhoz hasonló óvatos mozdulatokkal hozzáadom.
Egy közepes méretű őzgerinc formát alaposan kivajazok, liszttel behintem, és a tészta keveréket beleöntöm. Megrázogatom-ütögetem, hogy egyenletesen szétterüljön, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütöm. Amikor barnulni kezd a teteje tűpróbával ellenőrzöm a sülést. Ha szükséges a tetejére sütőpapírt borítok.
A sütőformában hagyom kihűlni, majd kiborítom. Porcukorral vékonyan behintem, szeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: