Hozzávalók a palacsintához:
- 10 dkg liszt,
- 2 tojás,
- csipet só,
- 1,5 dl tej,
- 1 dl szódavíz,
- 1 ek olaj,
A töltelékhez.
- 25 dkg túró,
- 2 dkg vaj,
- csipet só,
- 2 tojás,
- 10 dkg cukor,
- 1/2 rud vanília kikapart magja,
- barack lekvár,
Az öntethez:
- 1 dl tej,
- vanília,
- 2 dkg cukor,
- 1 tojás,
Elkészítése:
A palacsintához simára keverem a tejet a tojásokkal, sózom, majd apránként a liszthez öntve kézi habverővel simára keverem. Palacsinta sűrűségűre 🙂 hígítom a szódavízzel ! Végül hozzáadom az olajat, pár percet pihentetem, majd 10-12 palacsintát sütök belőle.
Egy tűzálló tálalótálat kivajazok, ebbe fogom rakni a palacsintákat, a többi vajat a krémbe fogom belekeverni.
A töltelékhez a tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a maradék vajjal, majd hozzáadom az áttört túrót. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe keverem.
A sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenem a palacsintákat a túrókrémmel, feltekerem, majd 4 részre vágom, és a vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva belerakom a sütőtálba. Nekem mindig marad üres palacsintám, ezeket barack lekvárral töltöm be, és a túrós palacsinták közé beszorítom. Kellemesen keveredik a kétféle íz.
Az öntethez felmelegítem a tejet a kikapart vaníliarúddal együtt, majd lehűtöm. Simára keverem a tojást az eritrittel ( vagy cukorral ) és a langyos tejjel. A lerakott palacsinta tetejére locsolom, és azonnal a forró sütőbe teszem. Aranybarnára sütöm 20-25 perc alatt. Pár percig pihentetem és a sütőedényben tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: