Anna konyhája

Bécsi túrós-lekváros sült palacsinta

dsc04482.JPG 

Hozzávalók a palacsintához:

  1. 10 dkg liszt,
  2. 2 tojás,
  3. csipet só,
  4. 1,5 dl tej,
  5. 1 dl szódavíz,
  6. 1 ek olaj,

A töltelékhez.

  1. 25 dkg túró,
  2. 2 dkg vaj,
  3. csipet só,
  4. 2 tojás,
  5. 10 dkg cukor,
  6. 1/2 rud vanília kikapart magja,
  7. barack lekvár,

Az öntethez:

  1. 1 dl tej,
  2. vanília,
  3. 2 dkg  cukor,
  4. 1 tojás,

Elkészítése:

A palacsintához simára keverem a tejet a tojásokkal, sózom, majd apránként a liszthez öntve kézi habverővel simára keverem. Palacsinta sűrűségűre 🙂 hígítom a szódavízzel ! Végül hozzáadom az olajat, pár percet pihentetem, majd 10-12 palacsintát sütök belőle.

Egy tűzálló tálalótálat kivajazok, ebbe fogom rakni a palacsintákat, a többi vajat a krémbe fogom belekeverni.

A töltelékhez a tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a maradék vajjal, majd hozzáadom az áttört túrót. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan a túrókrémbe keverem.

 A sütőt előmelegítem 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenem  a palacsintákat a túrókrémmel, feltekerem, majd 4 részre vágom, és a vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva belerakom a sütőtálba. Nekem mindig marad üres palacsintám, ezeket barack lekvárral töltöm be, és a túrós palacsinták közé beszorítom. Kellemesen keveredik a kétféle íz.

 Az öntethez felmelegítem a tejet a kikapart vaníliarúddal együtt, majd lehűtöm. Simára keverem a tojást az eritrittel ( vagy cukorral )  és a langyos tejjel. A lerakott palacsinta tetejére locsolom, és azonnal a forró sütőbe teszem. Aranybarnára sütöm 20-25 perc alatt.  Pár percig pihentetem és a sütőedényben tálalom.

dsc04477.JPG

dsc04480.JPG

dsc04483.JPG

 

 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!