Hozzávalók:
- 5 db héjában főtt burgonya,
- só,
- bors,
- 2 ek apróra vágott petrezselyem levél,
- 1 tojás,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 marék kukoricapehely,
- olaj a kisütéshez,
Elkészítése:
A kukoricapelyhet sodrófával durvára aprítom, vagy aprítóban egyet pörgetek rajta.
A megfőtt burgonyát héját lehúzom,majd krumplinyomón átnyomom. összekeverem a fűszerekkel, a tojással, a kukoricapehellyel, és a reszelt sajttal.
Serpenyőben olajat forrósítok. Közben a krumplipüré masszából kézzel gombócokat formázok, majd ellapítom.
Pár perc alatt piros ropogósra sütöm mindkét oldalát, majd papírtörlőn lecsöpögtetem.
Csirkefűszeres sült csirkecombbal tálaltam, de fűszeres tejföllel is egy könnyű, önálló étel lehet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: