Hozzávalók:
Hozzávalók a körethez:
Elkészítése.
A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágom.
Az olajat összekeverem az ecettel, az apróra vágott petrezselyemmel, majd hozzáadom a sót, borsot, curryport, és az áttört fokhagymát.
A csirkecombokat egyenként a fűszeres olajba mártom, majd egy mély, fedeles, tűzálló tálba rendezem őket. Egy napig a pácban hagyom a csirkét, közben egyszer átforgatom.
Sütés előtt nem csorgatom le a csirkecombokat, hanem annyi lisztbe mártom, amennyit felvesz. Visszarakom a maradék pácba, az eredeti sütőtálba, majd meglocsolom a fehérborral.
Lefedem a tálat, majd 180 °C-on , 40-50 percig sütöm,ezalatt a csirkecombok megpuhulnak. A fedelet levéve addig visszateszem a sütőbe, amíg a combok enyhén megpirulnak.
A hús sütése közben elkészítem a köretet.
A burgonyát megtisztítom, felszeletelem, és sós vízben puhára főzöm.
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd szintén sós vízben puhára főzöm.
A főtt burgonyát és a karfiolt összeöntöm, villával összetöröm, összekeverem. Sózom, borsozom, hozzákeverem a vajat, és annyi tejet, hogy krémes-habosra tudjam keverni. Hozzáadom a vékony karikákra felszeletelt újhagymát, majd a tetejére is szórok.
Friss paradicsom salátával tálaltam.