Anna konyhája

Pácolt currys csirke zöldhagymás karfiolpürével

 dsc04466.JPG

Hozzávalók:

  1. 5 db egész csirkecomb,
  2. 1 dl olaj,
  3. 2 ek bor,-vagy gyümölcsecet,
  4. 1 nagy csomó petrezselyem levél,
  5. 3-4 ek liszt,
  6. 5 gerezd fokhagyma,
  7. 1 tk só,
  8. 1 tk currypor,
  9. 1 mk őrölt bors,
  10. 2dl száraz fehér bor,

Hozzávalók a körethez:

  1. 5 db nagyobb burgonya,
  2. 1 fej karfiol,
  3. só, bors,
  4. 5 dkg vaj,
  5. 1 dl tej,
  6. 3-4 szál újhagyma,

Elkészítése.

A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágom.

Az olajat összekeverem az ecettel, az apróra vágott petrezselyemmel, majd hozzáadom a sót, borsot, curryport, és az áttört fokhagymát.

A csirkecombokat egyenként a fűszeres olajba mártom, majd egy mély, fedeles, tűzálló tálba rendezem őket. Egy napig a pácban hagyom a csirkét, közben egyszer átforgatom.

Sütés előtt nem csorgatom le a csirkecombokat, hanem annyi lisztbe mártom, amennyit felvesz. Visszarakom a maradék pácba, az eredeti sütőtálba, majd meglocsolom a fehérborral.

Lefedem a tálat, majd 180 °C-on , 40-50 percig sütöm,ezalatt a csirkecombok megpuhulnak. A fedelet levéve addig visszateszem a sütőbe, amíg a combok enyhén megpirulnak.

dsc04462.JPG

A hús sütése közben elkészítem a köretet.

A burgonyát megtisztítom, felszeletelem, és sós vízben puhára főzöm.

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd szintén sós vízben puhára főzöm.

A főtt burgonyát és a karfiolt összeöntöm, villával összetöröm, összekeverem. Sózom, borsozom, hozzákeverem a vajat, és annyi tejet, hogy krémes-habosra tudjam keverni. Hozzáadom a vékony karikákra felszeletelt újhagymát, majd a tetejére is szórok.

dsc04464.JPG

Friss paradicsom salátával tálaltam.

dsc04467.JPG

dsc04465.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!