Hozzávalók a tésztához: (4 db, 28 cm -es, kerek pizzához )
Feltéthez: ( 1 pizzára )
Elkészítése:
A friss rozmaringot apróra vágom. A fokhagymát áttöröm, és a felforrósított olajon megfuttatom, majd lehűtöm.
A kétféle lisztet a kelesztőtálba mérem, közepébe morzsolom az élesztőt. Csipet cukrot szórok rá, majd a langyos vízből 1 dl-t öntök hozzá, és összekeverem. Félretéve pár perc alatt felfuttatom az élesztőt.
Megsózom, hozzáöntöm a fokhagymás olajat, a rozmaringot, és a maradék 2 dl vízzel sima tésztát dagasztok. Lefedve 1 óra alatt a duplájára kelesztem. ( amíg kel a tészta, előkészítem a pizza feltétet )
Lisztezett deszkára borítom, négy részre osztom, alaposan átgyúrom, letakarom, és ismét megkelesztem.
Ezalatt a sütőt előmelegítem a sütőt 200 °C-ra.
A megkelt tészta gombócokat kerekre nyújtom, a szélét vastagabbra hagyva. Ráfektetem a pizzasütő lapra, és megkenem a ketchuppal, a szélét üresen hagyva. Rászórom a vékony karikákra szeletelt vöröshagymát, majd rácsipkedem a mozarellát. Ráfektetem a sonkaszeleteket, a közepébe ütöm a tojást, majd rászórom a reszelt sajtot. A csípős paprikát felkarikázom, és rászórom a pizza tetejére.
A forró sütőben, 20-25 perc alatt addig sütöm, amíg a sajt ráolvad, és a pizzatészta széle ropogósra pirul.
Friss csípős paprikát tálalok hozzá.