Hozzávalók:
- 50-60 dkg burgonya,
- 5 dkg vaj,
- 2-3 ek langyos tej,
- 5 db tojás,
- 10 dkg füstölt, házi sonka,
- 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna,
- 1 ek zsír,
- 20 dkg reszelt sajt,
- 10-15 dkg mozarella,
- 5 db főtt tojás,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- só, bors,
- 1 csokor snidling,
- 1 csokor petrezselyem levél,
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm.
A házi sonkát és a kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágom szeletelő géppel, vagy éles késsel.
A megtisztított vöröshagymát vékonyra felkarikázom.
A tojásokat megfőzöm, a héját eltávolítom. A snidlinget és a petrezselyem levelet felaprítom.
A zsírt megforrósítom, és a sonkaszeleteket, majd a kolozsvári szalonna csíkokat hirtelen átsütöm , de nem ropogósra ! Kiszedem a szalonna szeleteket, majd ugyanebben a zsírban enyhén megpirítom a vöröshagyma karikákat is. Szintén kiszedem, félreteszem. A megmaradt zsírt majd felhasználom.
A megfőtt burgonyát megszabadítom a héjától, és krumplinyomón átnyomom. Sózom, borsozom, a snidlinget, a petrezselymet, a nyers tojást, a vajat, és ha nagyon sűrű lenne, a tejet, majd a reszelt sajt felét hozzákeverem.
Egy hőálló tálat a megmaradt zsírral vékonyan kikenem, majd a krumplipüré felét az aljába simítom.
Rászórom a sült hagyma karikákat, majd befedem az átsütött sonkaszeletekkel.
Rácsipkedem a mozarellát, majd megszórom a maradék reszelt sajttal.
A főtt tojásokat felkarikázom, és egyenletesen a tetejére rendezem, majd rászórom az átsütött kolozsvári szalonnát.
Az egészet beborítom a maradék krumplipürével, amit legkönnyebben egy bevizezett evőkanál domború felével tudom elsimítani, vagy mintázatot kialakítani. Ha van még maradék kisütött zsír, azzal meglocsolom a tetejét.
200 °C-os sütőben addig sütöm, amíg a teteje kezd szép piros színt kapni.
Kiadós, energiapótló, de nagyon finom ! Frissen az igazi, mint minden püré ! 🙂
az aljára simítom a krumplipürét…
rászórom a sült hagymát…
elrendezem a sült sonkaszeleteket…
rácsipkedem a mozarellát, és rászórom a sajt felét…
rákarikázom a főtt tojást…
legfelül a kolozsvári szalonna….
beborítom az egészet a maradék krumplipürével…
a kanál domború felével hullámokat rakok rá…
szép pirosra sütöm !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: