Csőben sült karfiol

Hozzávalók:

  1. 1 fej karfiol,
  2. 3 dl tej,
  3. 10 dkg vaj,+ a tál kikenéséhez,
  4. 1 ek liszt,
  5. 2 tojás,
  6. só, bors,
  7. 1 csokor snidling és metélő fokhagyma,
  8. 10 dkg reszelt sajt,

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, majd enyhén sós vízben félkeményre főzöm.

A metélő hagymákat felaprítom.

A felforrósított vajon zsemleszínűre pirítom a lisztet, majd felöntöm a langyos tejjel. Besűrítem, majd leveszem a tűzről, és hűlni hagyom. Végül belekeverem a 2 tojást, a reszelt sajtot, a zöld fűszereket, és sóval, borssal ízesítem.

A karfiolt leszűröm, majd egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tál aljára, egymás mellé rendezem a karfiolt.

A fűszeres besamellel leöntöm, enyhe ütögetéssel egyenletesen eloszlatom az öntetet, majd 200 °C-on, 15-20 perc alatt pirosra sütöm.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »