Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé,
- 20 dkg házi füstölt szalonna vagy bacon,
- 20 dkg sajt,
- barbecues fűszersó,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3 db zöldpaprika,
- 3 db paradicsom,
- 10 dkg rizs,
- 1 nagy fej karfiol,
- 2 dl tejföl,
- 1 kk őrölt pirospaprika,
- só,
Elkészítése:
Ha házi szalonnát használok, akkor nagyon vékony szeletekre vágom, majd pár perc alatt a zsírját kisütöm. A zsírból kiszedem, elfelezem, félreteszem. Felével a tálat bélelem ki, másik felével a húsokat töltöm be.
(A bacont sütés nélkül használom fel.)
A sajtot vékony hasábokra vágom.
A mellfilét darabonként kb 5-6 vékony szeletre vágom. Mindegyik szelet közepére 1-1 db szalonna szeletet , és 1-1 sajtszeletet teszek, és a hús másik felét ráhajtom, esetleg feltekerem. Kívülről a barbecues fűszerrel alaposan beszórom. Egy tálcára rakom őket, majd felhasználásig a hűtőbe teszem.
A karfiolt rózsáira szedem, és sós, forró vízben 10 percig főzöm, majd egy szűrőlapáttal kiemelem, és hűlni hagyom.
A rizst egy szűrőkanálba teszem, és folyóvízben megmosom.
A vöröshagymát és a zöldpaprikát tisztítás után vékony karikákra szelem.
A paradicsomot pár percre forró vízbe dobom, majd lehéjazom, és felkarikázom.
Egy tűzálló, fedeles tálat a maradék szalonna szeletekkel kibélelek. Rászórom a karikára szeletelt vöröshagymát, majd a zöldpaprikát. Megszórom a rizzsel, majd befedem a paradicsom szeletekkel. A tetejére rárakom az előkészített hústekercseket.
Az előfőzött karfiolrózsákat a csirkemellek közé, illetve ráhelyezem, majd a kisült szalonnazsírral meglocsolom.
Végül a tejfölt megszínezem a pirospaprikával, majd leöntöm vele a rakottast.
Lefedem, és 200 °C-on addig sütöm, amíg a hús és a rizs megpuhul. Akkor a tetőt leveszem, és pár percig pirítom.
Tálalásig lefedve a kikapcsolt sütőben hagyom, hogy forró maradjon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: