Anna konyhája

Nyári csirkemell

 dsc04324.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 db csirkemellfilé,
  2. 20 dkg házi füstölt szalonna vagy bacon,
  3. 20 dkg sajt,
  4. barbecues fűszersó,
  5. 2 fej vöröshagyma,
  6. 3 db zöldpaprika,
  7. 3 db paradicsom,
  8. 10 dkg rizs,
  9. 1 nagy fej karfiol,
  10. 2 dl tejföl,
  11. 1 kk őrölt pirospaprika,
  12. só,

Elkészítése:

Ha házi szalonnát használok, akkor nagyon vékony szeletekre vágom, majd pár perc alatt a zsírját kisütöm. A zsírból kiszedem, elfelezem, félreteszem. Felével a tálat bélelem ki, másik felével a húsokat töltöm be.

(A bacont sütés nélkül használom fel.)

A sajtot vékony hasábokra vágom.

A mellfilét darabonként kb  5-6 vékony szeletre vágom. Mindegyik szelet közepére 1-1 db szalonna szeletet , és 1-1 sajtszeletet teszek, és a hús másik felét ráhajtom, esetleg feltekerem. Kívülről a barbecues fűszerrel alaposan beszórom. Egy tálcára rakom őket, majd felhasználásig a hűtőbe teszem.

A karfiolt rózsáira szedem, és sós, forró vízben 10 percig főzöm, majd egy szűrőlapáttal kiemelem, és hűlni hagyom.

A rizst egy szűrőkanálba teszem, és folyóvízben megmosom.

A vöröshagymát és a zöldpaprikát tisztítás után vékony karikákra szelem.

A paradicsomot pár percre forró vízbe dobom, majd lehéjazom, és felkarikázom.

Egy tűzálló, fedeles tálat a maradék szalonna szeletekkel kibélelek. Rászórom a karikára szeletelt vöröshagymát, majd a zöldpaprikát. Megszórom a rizzsel, majd befedem a paradicsom szeletekkel. A tetejére rárakom az előkészített hústekercseket.

Az előfőzött karfiolrózsákat a csirkemellek közé, illetve ráhelyezem, majd a kisült szalonnazsírral meglocsolom.

Végül a tejfölt megszínezem a pirospaprikával, majd leöntöm vele a rakottast.

Lefedem, és 200 °C-on addig sütöm, amíg a hús és a rizs megpuhul. Akkor a tetőt leveszem, és pár percig pirítom.

Tálalásig lefedve a kikapcsolt sütőben hagyom, hogy forró maradjon.

   

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!