Anna konyhája

Rakott csirke cukkinivel

 dsc04314.JPG

Hozzávalók:

  1. 5-6 db egész csirkecomb,
  2. 1-1,5 kg cukkini,
  3. 10 dkg reszelt, füstölt sajt,
  4. 10 dkg házi szalonna,
  5. 3 db paradicsom,
  6. 2 dl tejföl,
  7. 2 gerezd fokhagyma,
  8. 1 nagy fej vöröshagyma,
  9. só,
  10. bors,
  11. 1,5 dl köles,
  12. 3 dl zöldség alaplé vagy víz,

Elkészítése:

A kölest folyóvízben megmosom, és 3 dl vízben felteszem főni. Egy csipet sóval ízesítem.

Miután felforrt, kis lángon még 15 percig főzöm fedő alatt.

A csirkecombok bőrét lenyúzom, majd kifilézem. ( a csontokból vegyes zöldség hozzáadásával kiváló leves készíthető, de remek alaplé is lesz belőle ) A combhúst egyenlő kis darabokra vágom. Sózom, borsozom.

A cukkinit megtisztítom, a magjait eltávolítom, majd vékony szeletekre gyalulom. Megsózom, és legalább 10 percig állni hagyom, hogy levet eresszen.

Közben a vöröshagymát vékony karikákra szelem. A szalonnát apró kockákra metélem, zsírjára kisütöm és a pörcöt kiveszem, félreteszem.

A visszamaradt zsiradékban a csirkedarabokat erős lángon átsütöm.

Egy tűzálló tál alját a kölessel beborítom, majd az alaposan lecsöpögtetett cukkiniszeletekkel betakarom. A reszelt sajt harmadával beszórom. Erre ráfektetem a csirkecombok felét.Beborítom a hagymakarikákkal, és a pépesre zúzott fokhagymával elkevert tejföl felével megkenem. Erre ismét cukkini szeleteket helyezek, majd folytatom tovább a rétegzést. A tetejére tejfölnek és sajtnak kell kerülnie.

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobom, majd pár perc múlva kiveszem, és lehéjazom.

A paradicsomokat karikákra szeletelem, és beborítom vele a rakottas tetejét. Lelocsolom a csirke pecsenyelevével, majd rászórom a szalonnapörcöt.. A tálat lefedem és 170 °C-on 35-40 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom.

Friss puha kenyér nagyon megy hozzá !

dsc04302.JPG

dsc04304.JPG

dsc04305.JPG

dsc04307.JPG

dsc04309.JPG

dsc04311.JPG

dsc04313.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!