Anna konyhája

Zöldséges bulgur

 

Hozzávalók:

  1. 2 dl  bulgur,
  2. 2 ek olaj,
  3. 40 dkg vegyes zöldség, (sárgarépa, zöldborsó, karalábé, karfiol,) apróra kockázva,
  4. 4 dl meleg víz, vagy zöldség alaplé,
  5. só,

Elkészítése:

Egy szűrőbe teszem a bulgurt, és folyó víz alatt lemosom.

Serpenyőben megforrósítom az olajat, és pár percig kevergetve párolom a bulgurt, majd kétszerese mennyiségű vízzel felöntöm. Hozzáadom a vegyes zöldséget, sózom, majd lefedve 10-15 percig lassú tűzön főzöm.Amikor a víz jó részét elfőtte, a lángot elzárom alatta, és lefedve, kb fél órát puhulni hagyom.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!