Hozzávalók:
- 50 dkg trapista sajt,
- 15-15 dkg dkg zsemlemorzsa + összetört kukoricapehely vegyesen,
- 20 dkg liszt,
- 5 tojás,
- 1 tk fokhagyma granulátum,
- 1-2 ek tej,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése:
A sajtot 3-4 mm széles szeletekre vágom gépi szeletelővel. vagy nagyon éles késsel.
Egy lapos tálba öntöm a tejet, és a sajtszeleteket belemártom.
A tojásokat felverem, a fokhagymával ízesítem.
Az aprítóban durvára tört kukoricapelyhet összekeverem a zsemlemorzsával.
Egy lapos tálba kiöntöm a lisztet.
A panírozási szokásoknak megfelelően, a tejbe mártott sajtszeleteket először lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatom.Kézzel alaposan rányomkodom a morzsát.
Egy nagyobb méretű tálcát morzsával behintek, majd a bepanírozott sajtszeleteket egymás mellé helyezem.
Kb 1 órára a mélyhűtőbe helyezem, majd forró olajban aranybarnára sütöm. Vigyázok, hogy a sajtot csak egyszer forgassam meg.
Zöldséges bulgurral, és snidlinggel ízesített tejföllel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: