Hozzávalók:
- 2 dl hosszú szemű rizs,
- 25 dkg vegyes zöldség apróra kockázva, ( zöldborsó, karalábé, karfiol, sárgarépa, )
- só, bors,
- 4 dl meleg víz, vagy zöldség alaplé,
- 2 ek olaj,
Elkészítése:
Az alaposan megmosott rizst 2 ek olajon, állandó keverés mellett üvegesre pirítom. Felöntöm a 4 dl meleg folyadékkal, majd sózom, borsozom. Hozzáadom a vegyes zöldséget, elkeverem, majd lefedem, és elosztó felett, lassú tűzön 10-15 percig keverés nélkül főzöm. Szeretem átlátszó fedő alatt főzni, mert nem kell a fedőt megemelni, hogy nyomon tudjam követni a főzés menetét. Mikor a folyadék jó részét elfőtte, eloltom alatta a lángot, és lefedve hagyom fél órát puhulni. Garantáltan puha, pergős, ragadásmentes lesz a rizs.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: