Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé,
- 30 dkg erdei gomba,
- 1 tojás,
- 1 csokor petrezselyem levél,
- 5 ek liszt, + a forgatáshoz,
- 2-2,5 dl tej,
- 1 ek olaj,
- 1 kk só,
- őrölt bors,
- olaj a sütéshez,
Elkészítése:
A csirkemelleket vékony csíkokra szelem. Megsózom, és állni hagyom.
Közben a megtisztított gombát egészen apróra vagdalom. Az 1 ek olajon, fedő alatt, sóval, borssal fűszerezve, a saját levében megpárolom, végül zsírjára sütöm. Kihűtöm.
A tojást habosra keverem a tejjel, majd hozzáadom a lisztet, és az apróra szeletelt petrezselyemzöldet, és simára keverem. Hozzáöntöm a pirított gombát, és ízlés szerint megsózom. Palacsinta sűrűségű tésztát készítek.Szükség esetén kevés tejjel, vagy liszttel alakítom a megfelelő sűrűségűre.
A csirkemell csíkokat először lisztbe, majd a gombás tésztába mártom, majd bő, forró olajban pirosra sütöm.
Vegyes zöldséges rizskörettel, tzatzikivel, és kapros tartármártással tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: