Anna konyhája

Csirkemellfilé gombabundában

 dsc04293.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 csirkemellfilé,
  2. 30 dkg erdei gomba,
  3. 1 tojás,
  4. 1 csokor petrezselyem levél,
  5. 5 ek liszt, + a forgatáshoz,
  6. 2-2,5 dl tej,
  7. 1 ek olaj,
  8. 1 kk só,
  9. őrölt bors,
  10. olaj a sütéshez,

Elkészítése:

A csirkemelleket vékony csíkokra szelem. Megsózom, és állni hagyom.

Közben a megtisztított gombát egészen apróra vagdalom. Az 1 ek olajon, fedő alatt, sóval, borssal fűszerezve, a saját levében megpárolom, végül zsírjára sütöm. Kihűtöm.

A tojást habosra keverem a tejjel, majd hozzáadom a lisztet, és az apróra szeletelt petrezselyemzöldet, és simára keverem. Hozzáöntöm a pirított gombát, és ízlés szerint megsózom. Palacsinta sűrűségű tésztát készítek.Szükség esetén kevés tejjel, vagy liszttel alakítom a megfelelő sűrűségűre.

A csirkemell csíkokat először lisztbe, majd a gombás tésztába mártom, majd bő, forró olajban pirosra sütöm.

Vegyes zöldséges rizskörettel, tzatzikivel, és kapros tartármártással tálaltam.

dsc04285.JPG

dsc04289.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!