Hozzávalók:
A pite tésztához:
A töltelékhez:
A morzsatésztához:
Elkészítése:
A barackot egy főzőedényben összekeverem a fahéjjal, a citromlével, a cukorral, és a pudingporral. Hozzáöntöm a baracklevet, majd lassú tűzön felmelegítem, és forrásig főzöm, besűrítem. Félreteszem, és hűlni hagyom a tészta elkészítéséig.
A pitetésztához kimérem a lisztet, hozzáadom a sütőport, a sót, belemorzsolom a margarint, majd ráütöm a tojást, és összegyúrom.
Egy 35 cm-es,kerek piteformát kivajazok, liszttel beszórok.
A pitetésztát 1/2 cm vékonyra, kör alakúra kisodrom, és a piteformát kibélelem vele úgy, hogy 1 cm-es pereme is legyen.
A langyosra hűlt barackot a pitetésztára öntöm, egyenletesre eligazgatom.
Egy serpenyőben a cukrot és az aprított mogyorót karamellizálom, majd egy vékonyan bevajazott fém tálcára kiöntöm, és hűlni hagyom. Kihűlés után aprítóba teszem, és durvára őrlöm.
A lisztet a vajjal, és a mogyoró-grillázzsal kézzel összemorzsolom.
Ezt a morzsalékos tésztát rászórom a barackos töltelékre.
A 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm, hogy a morzsa megpiruljon a tetején.
Langyosan és hidegen is nagyon finom.