Anna konyhája

Barackos morzsatorta

 dsc04266_1.JPG

Hozzávalók:

A pite tésztához:

  1. 25 dkg liszt,
  2. 1 csom. sütőpor,
  3. 12 dkg margarin,
  4. csipet só,
  5. 2 ek cukor,
  6. 2 kisebb tojás,

A töltelékhez:

  1. 1 kg kimagozott, lehámozott őszibarack, apróra felkockázva,
  2. 1 ek cukor,
  3. 1 kk őrölt fahéj,
  4. 4  ek frissen facsart citromlé,
  5. 2 ek vanília pudingpor vagy  étkezési keményítő,
  6. 1 dl baracklé vagy víz,

A morzsatésztához:

  1. 15 dkg liszt,
  2. 10 dkg cukor,
  3. 10 dkg vaj,
  4. 10 dkg őrölt vagy aprított mogyoró,

 

Elkészítése:

A barackot egy főzőedényben összekeverem a fahéjjal, a citromlével, a cukorral, és a pudingporral. Hozzáöntöm a baracklevet, majd lassú tűzön felmelegítem, és forrásig főzöm, besűrítem. Félreteszem, és hűlni hagyom a tészta elkészítéséig.

A pitetésztához kimérem a lisztet, hozzáadom a sütőport, a sót, belemorzsolom a margarint, majd ráütöm a tojást, és összegyúrom.

Egy 35 cm-es,kerek piteformát  kivajazok, liszttel beszórok.

A pitetésztát 1/2 cm vékonyra, kör alakúra  kisodrom, és a piteformát kibélelem vele úgy, hogy 1 cm-es pereme is legyen.

A langyosra hűlt barackot a pitetésztára öntöm, egyenletesre eligazgatom.

Egy serpenyőben a cukrot és az aprított mogyorót karamellizálom, majd egy vékonyan bevajazott fém tálcára kiöntöm, és hűlni hagyom. Kihűlés után aprítóba teszem, és durvára őrlöm.

A lisztet a vajjal, és a mogyoró-grillázzsal kézzel összemorzsolom. 

Ezt a morzsalékos tésztát rászórom a barackos töltelékre.

A 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm, hogy a morzsa megpiruljon a tetején.

Langyosan és hidegen is nagyon finom.

dsc04257.JPG

dsc04258.JPG

dsc04260.JPG

dsc04261.JPG

dsc04263.JPG

dsc04264.JPG

dsc04265.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!