Hozzávalók:
- 17,5 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is,
- 1 kk szódabikarbóna,
- 25 dkg zabpehely,
- 5 dkg eritrit szteviával, (vagy 15 dkg barna cukor )
- 20 dkg hideg, felkockázott vaj,
- 1 csom vaníliás cukor,
A töltelék hozzávalói:
- 60 dkg megtisztított szeder, vagy más bogyós gyümölcs,
- 4 ek keményítő,
- 2 tk reszelt citromhéj,
- 5 dkg eritrit, vagy 10 dkg cukor,
- 2 ek ciromlé
Elkészítése:
A hozzávalókat összemorzsolom gépi keverővel vagy kézzel, és így is hagyom.
A keményítőt 2 ek gyümölcslével, vagy ennek hiányában vízzel elkeverem.
A szedret édesítem a cukorral, hígítom a citromlével. Felteszem főzni, majd hozzáöntöm a lével elkevert keményítőt, és besűrítem.
Egy kerek ( sütőpapírral kibélelem, és a tészta 2/3-át belenyomkodom. Rásimítom a szedres masszát, majd a maradék tésztát rászórom.
170-180 °C-on, 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, és utána szeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: