Anna konyhája

Szedres morzsasüti

 dsc04249_1.JPG

Hozzávalók:

  1. 17,5 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is,
  2. 1 kk szódabikarbóna,
  3. 25 dkg zabpehely,
  4. 5 dkg eritrit szteviával, (vagy 15 dkg barna cukor )
  5. 20 dkg hideg, felkockázott vaj,
  6. 1 csom vaníliás cukor,

A töltelék hozzávalói:

  1. 60 dkg megtisztított szeder, vagy más bogyós gyümölcs,
  2. 4 ek keményítő, 
  3. 2 tk reszelt citromhéj,
  4. 5 dkg eritrit, vagy 10 dkg cukor,
  5. 2 ek ciromlé

Elkészítése:

A hozzávalókat összemorzsolom gépi keverővel vagy kézzel, és így is hagyom.

A keményítőt 2 ek gyümölcslével, vagy ennek hiányában vízzel elkeverem.

A szedret édesítem a cukorral, hígítom a citromlével. Felteszem főzni, majd hozzáöntöm a lével elkevert keményítőt, és besűrítem. 

Egy kerek (  sütőpapírral kibélelem, és a tészta 2/3-át belenyomkodom. Rásimítom a szedres masszát, majd a maradék tésztát rászórom.

170-180 °C-on, 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, és utána szeletelem.

dsc04248_1.JPG

dsc04250_1.JPG

dsc04251_1.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!