Hozzávalók : 2-3 főre
Elkészítése:
A paradicsomokat összeturmixolom, majd egy szűrőn átpasszírozom.
A szalonnát és a sonkát aprítóban, vagy késsel apró darabokra szelem.
2 ek olajon a szalonna zsírját kisütöm, majd hozzáadom a felkockázott sonkát, majd a vöröshagymát, a reszelt cukkinit, és össze pirítom. Felöntöm a paradicsompürével, lefedem, és lassú tűzön 5-10 perc alatt készre párolom. Közben sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem.
A bazsalikommal színezett , házi készítésű metélt tésztát enyhén sós vízben félkeményre kifőzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, és azon forrón a paradicsomos-cukkinis raguhoz keverem. Az áttört fokhagymát a tetejére szórom, és beleforgatom.
Azonnal, forrón tálalom, a tetejére reszelt sajtot szórok, házi készítésű ketchuppal vékonyan megöntözöm.