Hozzávalók : 2-3 főre
- 20 dkg bazsalikomos zöldmetélt teljes kiőrlésű lisztből,
- 2 ek étolaj,
- 3-4 db leves piros paradicsom,
- 10 dkg húsos szalonna,
- 10 dkg házi, füstölt sonka,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3.4 gerezd fokhagyma,
- 15 dkg lereszelt cukkini,
- só,
- bors,
- 1 csokor friss bazsalikomlevél,
- 10 dkg parmezán sajt,
- ketchup,
Elkészítése:
A paradicsomokat összeturmixolom, majd egy szűrőn átpasszírozom.
A szalonnát és a sonkát aprítóban, vagy késsel apró darabokra szelem.
2 ek olajon a szalonna zsírját kisütöm, majd hozzáadom a felkockázott sonkát, majd a vöröshagymát, a reszelt cukkinit, és össze pirítom. Felöntöm a paradicsompürével, lefedem, és lassú tűzön 5-10 perc alatt készre párolom. Közben sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem.
A bazsalikommal színezett , házi készítésű metélt tésztát enyhén sós vízben félkeményre kifőzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, és azon forrón a paradicsomos-cukkinis raguhoz keverem. Az áttört fokhagymát a tetejére szórom, és beleforgatom.
Azonnal, forrón tálalom, a tetejére reszelt sajtot szórok, házi készítésű ketchuppal vékonyan megöntözöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: