Anna konyhája

Paradicsomos-cukkinis zöldmetélt

 dsc04224.JPG

Hozzávalók :  2-3 főre

  1. 20 dkg bazsalikomos zöldmetélt teljes kiőrlésű lisztből,
  2. 2 ek étolaj,
  3. 3-4 db leves piros paradicsom,
  4. 10 dkg húsos szalonna,
  5. 10 dkg házi, füstölt sonka,
  6. 1 fej vöröshagyma,
  7. 3.4 gerezd fokhagyma,
  8. 15 dkg lereszelt cukkini,
  9. só,
  10. bors,
  11. 1 csokor friss bazsalikomlevél,
  12. 10 dkg parmezán sajt,
  13. ketchup,

Elkészítése:

A paradicsomokat összeturmixolom, majd egy szűrőn átpasszírozom.

A szalonnát és a sonkát aprítóban, vagy késsel apró darabokra szelem.

2 ek olajon a szalonna zsírját kisütöm, majd hozzáadom a felkockázott sonkát, majd a vöröshagymát, a reszelt cukkinit, és össze pirítom. Felöntöm a paradicsompürével, lefedem, és lassú tűzön 5-10 perc alatt készre párolom. Közben sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem.

A bazsalikommal színezett , házi készítésű metélt tésztát enyhén sós vízben félkeményre kifőzöm. Leszűröm, lecsöpögtetem, és azon forrón a paradicsomos-cukkinis raguhoz keverem. Az áttört fokhagymát a tetejére szórom, és beleforgatom.

Azonnal, forrón tálalom, a tetejére reszelt sajtot szórok, házi készítésű ketchuppal vékonyan megöntözöm.

dsc04222.JPG

dsc04223.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!