Anna konyhája

Szedres túrótorta ropogós morzsával

 dsc04214.JPG

Hozzávalók :

  1. 25 dkg liszt,
  2. 25 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  3. 15 dkg + 2 ek barna cukor,
  4. 35 dkg hideg vaj,
  5. 75 dkg  túró,
  6. 4 db tojás,
  7. 10 dkg cukor,
  8. 1 dl tej,
  9. 1 csom vanília pudingpor,
  10. 30-40 dkg megtisztított szeder, 
  11. 5 dkg kókuszreszelék,
  12. 1 db citrom,

Elkészítése:

A liszteket, a 15 dkg barna cukrot, a hideg, felkockázott vajat, és a citrom lereszelt héját egy keverőtálban teszem. Kézzel vagy a robotgép gyúrópálcájával morzsalékos állagúra kidolgozom.

Egy 32×39 cm-es tepsit kivajazok, és a tésztának kb 2/3-át az aljába nyomkodom. A maradék tésztát a hűtőbe teszem.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.

A tojássárgájákat habosra keverem a túróval, a tejjel, a 10 dkg cukorral, és a pudingporral. Ezután óvatosan beleforgatom a kemény tojáshabot. A tésztára simítom, majd rászórom a szedret..

175 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. Közben  a maradék tésztához morzsolom a 2 ek barna cukrot, és a kókuszreszeléket. Rászórom a keveréket a sütire, és tovább sütöm még kb 20-23 percig.

A tepsiben hagyom kihűlni, majd kockákra szeletelem.

dsc04207.JPG

dsc04208.JPG

dsc04209.JPG

dsc04210.JPG

dsc04211.JPG

dsc04212.JPG

dsc04215.JPG

dsc04216.JPG

dsc04217.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!