Hozzávalók :
- 6 szelet tarja,
- só,
- barbecues fűszersó,
- 6 ek paradicsomos pestó,
- 6 db újburgonya,
- 3 db paradicsom,
- 1 csokor rozmaringág,
- 1/2 csokor kakukkfűág,
- 1-2 dl száraz fehérbor,
- olaj vagy zsír,
Elkészítése:
A tarjaszeleteket enyhén kiklopfolom, majd enyhén besózom, a felületét olajjal vékonyan bekenem. A barbecues fűszersóval gazdagon beszórom, kézzel be is dörzsölöm. Hőálló tálba rakom, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy az ízek jól átjárják.
Másnap mindegyik hússzeletet 1-1 ek paradicsomos pestóval alul-felül alaposan bekenek. Visszarakom a tálba, 2-3 ek olajjal meglocsolom, 1 dl száraz fehér bort öntök alá, majd lefedve 160 °C-os sütőben, 60 -80 percet sütöm. Ha a hús puha – omlós, a tetőt leemelem róla. Mindegyik hússzelet tetejére 1-2 paradicsom karikát teszek, majd fedő nélkül , 200 °C-on a tetejét 10 perc alatt megpirítom.
Közben az újburgonyát kefével alaposan megtisztítom. Hosszában 4 részre vágom. Enyhén sós vízben félpuhára főzöm. Egy kisebb sütőformát alufóliával kibélelek úgy, hogy a lelógó fóliával be is tudjam majd a burgonyát takarni.
A lecsöpögtetett burgonyát a kibélelt formába rakom, megsózom, rozmaring és kakukkfű ágakat helyezek rá, olajjal meglocsolom, majd a fóliával légmentesen betakarom.
200 °C-ra előmelegített sütőben puha – omlósra sütöm, majd a fóliát megnyitom, és grill-sütésmódra kapcsolva ropogósra sütöm.
A hússzeleteket lapáttal óvatosa a tálalótálra helyezem. a sütőtálba mardz szaftot egy kis tálba kiöntöm, és pár percig állni hagyom, majd óvatosan a zsírt leöntöm róla. Az így visszamaradt, és most már zyírmentes , ízletes szaftot visszateszem a tűzre , és 1-2 perc forralással besűrítem. ( Ha szükségesnek látom egy kis paradicsomlével, vagy fehérborral hígíthatom. ) Ezzel az ízletes szafttal a hússzeleteket megöntözöm, majd a rozmaringágakkal együtt az újburgonyát melléhelyezem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: