Hozzávalók:
A bundához:
A sütéshez : olaj
Elkészítése:
A halfiléket ujjnyi széles csíkokra vágom. Megsózom, borsozom, majd a liszbe megforgatom, és félreteszem.
A tojásokat felverem, megsózom, a felaprított petrezselyemmel, és a köménymaggal fűszerezem. Hozzáadom a lisztet, a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott vöröshagymát, majd simára keverem. Végül a megtisztított burgonyát belereszelem.
A halcsíkokat azonnal a burgonyás masszába forgatom úgy, hogy mindenhol jól bevonja. ( ha sokáig állni hagyom a burgonyás masszát, befeketedhet ! )
Egy nagy, lapos serpenyőben ujjnyi olajat forrósítok, és a halfalatokat piros-ropogósra sütöm. 2-3 részletben, oldalanként 3-3 percig sütöm, majd papírtörlőre szedem, és lecsöpögtetem.
Jó nagy adag vinaigrette salátával tálalom.
vinaigrette mártással leöntött saláta:
tócsnibundás halfalatok: