Hozzávalók:
- 50-60 dkg reszelt cukkini,
- 20 dkg házi, füstölt szalonna apróra vágva,
- 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma,
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma,
- 15 dkg reszelt, füstölt sajt,
- 5 db tojás,
- 10 dkg liszt,
- 1 tk sütőpor,
- 1/2 dl olivaolaj,
Elkészítése:
A tojásokat felverem, és a sütőporos liszttel simára keverem. Hozzáadom a reszelt cukkinit, az aprított szalonnát, a hagymákat, a sajtot, és az olajat.
Egy nagyméretű, lapos tepsit sütőpapírral kibélelek, és 2 ek-nyi masszából halmokat rakok, majd a kanállal ellapítom.
200°C-os sütőben piros-ropogósra sütöm. Lapáttal alányúlva tálra rakom a lepénykéket, és még forrón kapros-bulgurral tálalom. Kapros tejföllel leöntöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: