Anna konyhája

Cukkini lepény kapros – bulgurral és -öntettel

dsc03845.JPG

 

 

Hozzávalók:

  1. 50-60 dkg reszelt cukkini, 
  2. 20 dkg házi, füstölt szalonna apróra vágva,
  3. 1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma,
  4. 3-4 gerezd zúzott fokhagyma,
  5. 15 dkg reszelt, füstölt sajt,
  6. 5 db tojás,
  7. 10 dkg liszt,
  8. 1 tk sütőpor,
  9. 1/2 dl olivaolaj,

Elkészítése:

A tojásokat felverem, és a sütőporos liszttel simára keverem. Hozzáadom a reszelt cukkinit, az aprított szalonnát, a hagymákat, a sajtot, és az olajat.

Egy nagyméretű, lapos tepsit sütőpapírral kibélelek, és 2 ek-nyi masszából halmokat rakok, majd a kanállal ellapítom.

200°C-os sütőben piros-ropogósra sütöm. Lapáttal alányúlva tálra rakom a lepénykéket, és még forrón kapros-bulgurral tálalom. Kapros tejföllel leöntöm.

dsc03846.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!