Hozzávalók:
Elkészítése:
A vajat mikróban megolvasztom, majd hagyom kihűlni.
A megtisztított barackokat cikkekre vágom.
A lisztet összekeverem a sóval, a cukorral, és a vaníliával, és a citrom lereszelt héjával. Hozzáadom a vajat, és a 2 tojás sárgáját, majd morzsalékos állagúra összedolgozom.
Kivajazok egy 24 cm- átmérőjű kapcsos tortaformát, és a morzsalékos tészta felét az aljába nyomkodom. 30 percre a hűtőbe teszem.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben hozzáadom a porcukrot, és a citrom kifacsart levét. Kézi habverővel óvatosan a habhoz keverem a tejfölt.
Az így kapott krémet a tésztára simítom, majd rárakom a barack szeleteket. A tetejére morzsolom a maradék tésztát.
200 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm. Közben a tetejére sütőpapírt borítok, ha szükségesnek látom.
A formában hagyom kihűlni, majd leveszem a tortaforma oldalát. Tálcára csúsztatom, a tetejét porcukorral enyhén beszórom. Langyosan és hidegen egyaránt finom, és mutatós sütemény.