Anna konyhája

Barackos-habos morzsasüti

 dsc04172.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 kg előkészített őszibarack,
  2. 1 db citrom,
  3. 1 ek vanília-kivonat,
  4. 25 dkg vaj + a forma kikenéséhez,
  5. 2 db egész tojás + 2 tojásfehérje,
  6. 40 dkg liszt,
  7. csipet só,
  8. 10 dkg barna cukor,
  9. 1 ek porcukor,
  10. 25 dkg tejföl,

Elkészítése:

A vajat mikróban megolvasztom, majd hagyom kihűlni.

A  megtisztított barackokat cikkekre vágom.

A lisztet összekeverem a sóval, a cukorral, és a  vaníliával, és a citrom lereszelt héjával. Hozzáadom a vajat, és a 2 tojás sárgáját, majd morzsalékos állagúra összedolgozom.

Kivajazok egy 24 cm- átmérőjű kapcsos tortaformát, és a morzsalékos tészta felét az aljába nyomkodom. 30 percre a hűtőbe teszem.

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben hozzáadom a porcukrot, és a citrom kifacsart levét. Kézi habverővel óvatosan a habhoz keverem a tejfölt.

Az így kapott krémet a tésztára simítom, majd rárakom a barack szeleteket. A tetejére morzsolom a maradék tésztát.

200 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm. Közben a tetejére sütőpapírt borítok, ha szükségesnek látom.

A formában hagyom kihűlni, majd leveszem a tortaforma oldalát. Tálcára csúsztatom, a tetejét porcukorral enyhén beszórom. Langyosan és hidegen egyaránt finom, és mutatós sütemény.

dsc04165.JPG

dsc04166.JPG

dsc04168.JPG

dsc04169.JPG

dsc04170.JPG

dsc04173.JPG

dsc04174.JPG

dsc04179.JPG

dsc04180.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!