Hozzávalók:
- 1 kg előkészített őszibarack,
- 1 db citrom,
- 1 ek vanília-kivonat,
- 25 dkg vaj + a forma kikenéséhez,
- 2 db egész tojás + 2 tojásfehérje,
- 40 dkg liszt,
- csipet só,
- 10 dkg barna cukor,
- 1 ek porcukor,
- 25 dkg tejföl,
Elkészítése:
A vajat mikróban megolvasztom, majd hagyom kihűlni.
A megtisztított barackokat cikkekre vágom.
A lisztet összekeverem a sóval, a cukorral, és a vaníliával, és a citrom lereszelt héjával. Hozzáadom a vajat, és a 2 tojás sárgáját, majd morzsalékos állagúra összedolgozom.
Kivajazok egy 24 cm- átmérőjű kapcsos tortaformát, és a morzsalékos tészta felét az aljába nyomkodom. 30 percre a hűtőbe teszem.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verem, közben hozzáadom a porcukrot, és a citrom kifacsart levét. Kézi habverővel óvatosan a habhoz keverem a tejfölt.
Az így kapott krémet a tésztára simítom, majd rárakom a barack szeleteket. A tetejére morzsolom a maradék tésztát.
200 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm. Közben a tetejére sütőpapírt borítok, ha szükségesnek látom.
A formában hagyom kihűlni, majd leveszem a tortaforma oldalát. Tálcára csúsztatom, a tetejét porcukorral enyhén beszórom. Langyosan és hidegen egyaránt finom, és mutatós sütemény.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: