Hozzávalók:
- 17,5 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is,
- 1 kk szódabikarbóna,
- 25 dkg zabpehely,
- 15 dkg barna cukor,
- 20 dkg olvasztott vaj,
- 1 csom vaníliás cukor,
A töltelék hozzávalói:
- 60 dkg kimagozott kajszi- és őszibarack vegyesen,
- 4 ek keményítő,
- 5 dkg cukor,
- 2 ek ciromlé
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverem gépi keverővel. Morzsalékos tésztát kapok, és így is hagyom.
A keményítőt 2 ek baracklével vagy ennek hiányában vízzel elkeverem.
A barackot édesítem a cukorral, és ízesítem citromlével. Felteszem főzni. Amikor elkezdene forrni, hozzáöntöm a baracklével elkevert keményítőt, és besűrítem.
A tepsit sütőpapírral kibélelem, és a tészta 2/3-át belenyomkodom. Rásimítom a barackos masszát, majd a maradék tésztát rászórom.
170-180 °C-on, 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, és utána szeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: