Anna konyhája

Zabpelyhes – barackos morzsasüti

 dsc04080.JPG

Hozzávalók:

  1. 17,5 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is,
  2. 1 kk szódabikarbóna,
  3. 25 dkg zabpehely,
  4. 15 dkg barna cukor,
  5. 20 dkg olvasztott vaj,
  6. 1 csom vaníliás cukor,

A töltelék hozzávalói:

  1. 60 dkg kimagozott kajszi- és őszibarack vegyesen,
  2. 4 ek keményítő,
  3. 5 dkg cukor,
  4. 2 ek ciromlé

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem gépi keverővel. Morzsalékos tésztát kapok, és így is hagyom.

A keményítőt 2 ek baracklével vagy ennek hiányában vízzel elkeverem.

A barackot édesítem a cukorral, és ízesítem citromlével. Felteszem főzni. Amikor elkezdene forrni, hozzáöntöm a baracklével elkevert keményítőt, és besűrítem. 

A tepsit sütőpapírral kibélelem, és a tészta 2/3-át belenyomkodom. Rásimítom a barackos masszát, majd a maradék tésztát rászórom.

170-180 °C-on, 20-25 percig sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, és utána szeletelem.

dsc04070.JPG

dsc04072.JPG

dsc04074.JPG

dsc04076.JPG

dsc04080.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!