Diétás sajtos-sonkás cukkinilepény

 

Hozzávalók:

  1. 50 dkg előkészített cukkini,
  2. 15 dkg zabpehely,
  3. 10 dkg főtt, füstölt házi sonka,
  4. 10 dkg reszelt sajt,
  5. 4 tojás,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1-1 csokor metélő fokhagyma és snidling,
  9. 5 gerezd fokhagyma,
  10. 1 csilipaprika ,
  11. 2 ek olaj a sütéshez,
  12. 2 dl tejföl vagy natúr joghurt,

Elkészítése:

A lehéjazott zsenge cukkinit tökgyalun lereszelem, lesózom, és állni hagyom.

A sajtot lereszelem, a sonkát apró darabokra szelem.

A metélőhagymákat és a csilipaprikát feldarabolom.

A metélőhagymák és a fokhagyma felét félreteszem a tejfölös öntethez.

A cukkini levét kinyomkodom, majd egy nagyobb tálba téve összekeverem a zabpehellyel, a reszelt sajttal, és a sonkával. Fűszerezem a hagymákkal, a sóval, borssal, majd hozzáütöm a tojásokat. Jól összekeverem.

Egy nagyobb, lapos tepsit olajjal kikenek, majd a cukkini masszából lepénykéket rakok egymás mellé. Ebből a mennyiségből 9 db kerek lepény fért el a tepsin.

200 °C-os sütőben piros ropogósra sütöm. Lapáttal alányúlva tálra helyezem őket. Fokhagymával és metélőhagymákkal ízesített tejföllel vagy tzatziki salátával tálalom.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »